dcsimg

Siniviidakkohaukka ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Siniviidakkohaukka (Leucopternis schistaceus) on haukkojen heimon sukuun kuuluva lintu. Sitä tavataan Etelä-Amerikassa Amazonin altaan alueella Boliviassa, Brasiliassa, Kolumbiassa, Ecuadorissa, Ranskan Guayanassa, Perussa ja Venezuelassa.[1]

Sitä tavataan hyvin laajalla alueella, ja populaation suuruus on kymmeniä tuhansia. Siten se on luokiteltu elinvoimaiseksi, joskin määrä on vähenemässä[1] jopa 25 prosenttia kolmen sukupolven aikana elinalueiden eli metsien hävittämisen vuoksi.

Sen elinpiiriä ovat subtrooppiset ja trooppiset mangrovemetsät vuorovesirajan yläpuolella sekä erityisesti rämeikkömetsät mutta myös ajoittain veden peitossa olevat heinikot. [3]

Lähteet

  1. a b c BirdLife: Leucopternis schistaceus IUCN Red List of Threatened Species. Version ver 3.1. 2012. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 10.2.2014. (englanniksi)
  2. Integrated Taxonomic Information System (ITIS): Leucopternis schistaceus (TSN 824086) itis.gov. Viitattu 10.2.2014. (englanniksi)
  3. Birdlife.org viitattu 10.2.2014 (englanniksi)

Aiheesta muualla

Tämä lintuihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI

Siniviidakkohaukka: Brief Summary ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Siniviidakkohaukka (Leucopternis schistaceus) on haukkojen heimon sukuun kuuluva lintu. Sitä tavataan Etelä-Amerikassa Amazonin altaan alueella Boliviassa, Brasiliassa, Kolumbiassa, Ecuadorissa, Ranskan Guayanassa, Perussa ja Venezuelassa.

Sitä tavataan hyvin laajalla alueella, ja populaation suuruus on kymmeniä tuhansia. Siten se on luokiteltu elinvoimaiseksi, joskin määrä on vähenemässä jopa 25 prosenttia kolmen sukupolven aikana elinalueiden eli metsien hävittämisen vuoksi.

Sen elinpiiriä ovat subtrooppiset ja trooppiset mangrovemetsät vuorovesirajan yläpuolella sekä erityisesti rämeikkömetsät mutta myös ajoittain veden peitossa olevat heinikot.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI