dcsimg

Langkap ( Javanese )

provided by wikipedia emerging languages

Langkap (Arenga obtusifolia utawa Saguerus langbak) ya iku wit taunan saka kulawarga Arecaceae. Wit iki dhuwuré 20 mèter lan dhiamèter galihé 30 séntimèter. Wit iki padatané ngerumpun antawis siji lan liyané. Galihé lekuk lan wernané soklat kasusun saka pelepah. Godhongé nyirip wujudé pita kanthi dawa 30 séntimèter. Kembangé kasusun ing tandhan mirip arén. Werna wohé abang lan njeroné mbanyu.

Biologi lan Ékologi

Tetuwuhan Langkap iki tuwuh mawa wiji lan tunas.[1] Panyebaran wiji direwangi kewan musang utawa luwak. Langkap tuwuh ing Thailand, Myanmar, Sumatera, lan Jawa. Tetuwuhan iki urip subur ing cedhak banyu kang mili. Ing pundhung kang dhuwuré 600 méter ing sadhuwuring samodra.

Piguna

 src=
Gula jawa mawa saka nira

Godhong Langkap bisa digunakaké kanggo gendhèng omah. Kayu Langkap bisa kanggo warangka keris. Nira Langkap luwih legi tinimbang nira Arèn saengga bisa uga kanggo piranti gawé gula jawa lan tuak.

Referènsi

  1. Partomihardjo, Tukirin dkk. (2014). Jenis-Jenis Pohon Penting di Hutan Nusakambangan. Jakarta: LIPI Press bersama dengan Yayasan Obor Indonesia. k. 43. ISBN 978-979-799-804-2.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Penulis lan editor Wikipedia

Langkap: Brief Summary ( Javanese )

provided by wikipedia emerging languages

Langkap (Arenga obtusifolia utawa Saguerus langbak) ya iku wit taunan saka kulawarga Arecaceae. Wit iki dhuwuré 20 mèter lan dhiamèter galihé 30 séntimèter. Wit iki padatané ngerumpun antawis siji lan liyané. Galihé lekuk lan wernané soklat kasusun saka pelepah. Godhongé nyirip wujudé pita kanthi dawa 30 séntimèter. Kembangé kasusun ing tandhan mirip arén. Werna wohé abang lan njeroné mbanyu.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Penulis lan editor Wikipedia

Langkap ( Indonesian )

provided by wikipedia ID
Untuk kegunaan lain, lihat Langkap.

Langkap (Arenga obtusifolia) adalah jenis palem-paleman (Arecaceae) yang kurang dikenal. Di beberapa pedesaan di Indonesia, sering digunakan untuk atap. Langkap terdapat di Sumatra, Jawa, dan Semenanjung Malaya yang merupakan tempat perkiraan asalnya.[1] Tumbuhan ini kelihatan kurang berarti. Mempunyai prospek yang baik untuk dikembangkan, terutama bila dapat disilangkan dengan enau. Di Sumatra, langkap dimanfaatkan untuk menghasilkan nira. Dari sini, nira tersebut dibuat untuk tuak.[1]

Referensi

  1. ^ a b Sastrapradja, Setijati; Mogea, Johanis Palar; Sangat, Harini Murni; Afriastini, Johar Jumiati (1981) [1980]. Palem Indonesia. 13:41. Jakarta:LBN - LIPI bekerja sama dengan Balai Pustaka.
 src= Artikel bertopik tumbuhan ini adalah sebuah rintisan. Anda dapat membantu Wikipedia dengan mengembangkannya.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Penulis dan editor Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia ID

Langkap: Brief Summary ( Indonesian )

provided by wikipedia ID
Untuk kegunaan lain, lihat Langkap.

Langkap (Arenga obtusifolia) adalah jenis palem-paleman (Arecaceae) yang kurang dikenal. Di beberapa pedesaan di Indonesia, sering digunakan untuk atap. Langkap terdapat di Sumatra, Jawa, dan Semenanjung Malaya yang merupakan tempat perkiraan asalnya. Tumbuhan ini kelihatan kurang berarti. Mempunyai prospek yang baik untuk dikembangkan, terutama bila dapat disilangkan dengan enau. Di Sumatra, langkap dimanfaatkan untuk menghasilkan nira. Dari sini, nira tersebut dibuat untuk tuak.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Penulis dan editor Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia ID

Arenga obtusifolia ( Vietnamese )

provided by wikipedia VI

Arenga obtusifolia là loài thực vật có hoa thuộc họ Arecaceae. Loài này được Mart. mô tả khoa học đầu tiên năm 1838.[1]

Tham khảo

  1. ^ The Plant List (2010). Arenga obtusifolia. Truy cập ngày 18 tháng 6 năm 2013.

Liên kết ngoài


Hình tượng sơ khai Bài viết liên quan đến phân họ cau Coryphoideae này vẫn còn sơ khai. Bạn có thể giúp Wikipedia bằng cách mở rộng nội dung để bài được hoàn chỉnh hơn.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia tác giả và biên tập viên
original
visit source
partner site
wikipedia VI

Arenga obtusifolia: Brief Summary ( Vietnamese )

provided by wikipedia VI

Arenga obtusifolia là loài thực vật có hoa thuộc họ Arecaceae. Loài này được Mart. mô tả khoa học đầu tiên năm 1838.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia tác giả và biên tập viên
original
visit source
partner site
wikipedia VI