dcsimg

Uurrevesiäinen ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Uurrevesiäinen (Hydrobius fuscipes) on varsinaisiin vedensuosijoihin kuuluva laji. Se on 6–8 mm:n pituinen. Se on väriltään musta tai ruskean sävyinen. Jalat ja tuntosarvet ovat punaruskeat. Munat ovat munakoteloissa esimerkiksi kelluslehtien tai sammalten päällä. Toukka on 15 mm:n pituinen, sen takaruumiissa on tummia täpliä ja sen etuosa on tummanruskea. Uurrevesiäinen oleskelee matalassa vedessä vesikasvillisuuden seassa. Sitä esiintyy järvissä, lammissa, joissa ja joskus myös murtovedessä. Sitä tavataan koko Suomessa.[1]

Lähteet

  1. Lars-Henrik Olsen, Jakob Sunesen, Bente Vita Pedersen: ”Uurrevesiäinen”, Vesikirppu ja sudenkorento, makean veden eläimiä, s. 109. Suomentanut Iiris Kalliola. WSOY, 1994. ISBN 951-0-21395-0.

Aiheesta muualla

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI

Uurrevesiäinen: Brief Summary ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Uurrevesiäinen (Hydrobius fuscipes) on varsinaisiin vedensuosijoihin kuuluva laji. Se on 6–8 mm:n pituinen. Se on väriltään musta tai ruskean sävyinen. Jalat ja tuntosarvet ovat punaruskeat. Munat ovat munakoteloissa esimerkiksi kelluslehtien tai sammalten päällä. Toukka on 15 mm:n pituinen, sen takaruumiissa on tummia täpliä ja sen etuosa on tummanruskea. Uurrevesiäinen oleskelee matalassa vedessä vesikasvillisuuden seassa. Sitä esiintyy järvissä, lammissa, joissa ja joskus myös murtovedessä. Sitä tavataan koko Suomessa.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI