dcsimg

Capnodials ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

Capnodials (Capnodiales) és un ordre divers dels Dothideomycetes, inicialment estava basat en la família Capnodiaceae. Són epífits que formen masses de cèl·lules fosques sobre les fulles de les plantes i sovint estan associats a les secrecions ensucrades per insectes que s'alimenten de la saba de les plantes. Aquest ordre s'ha estès afegint diverses famílies que abans no estaven relacionades i ara inclou sapròtrofs, endòfits, fitopatògens líquens i llevats negres (que viuen a les roques). Les noves addicions inclouen el gènere Mycosphaerella altres animals incloent espècies capaces de colonitzar els cabells humans com és Piedraia hortae.[1]

Referències

 src= A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Capnodials Modifica l'enllaç a Wikidata
  1. Crous PW, Schoch CL, Hyde KD, Wood AR, Gueidan C, Hoog GS De, Groenewald JZ (2009). Phylogenetic lineages in the Capnodiales. Studies in Mycology 64: 17–47.«Enllaç».
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA

Capnodials: Brief Summary ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

Capnodials (Capnodiales) és un ordre divers dels Dothideomycetes, inicialment estava basat en la família Capnodiaceae. Són epífits que formen masses de cèl·lules fosques sobre les fulles de les plantes i sovint estan associats a les secrecions ensucrades per insectes que s'alimenten de la saba de les plantes. Aquest ordre s'ha estès afegint diverses famílies que abans no estaven relacionades i ara inclou sapròtrofs, endòfits, fitopatògens líquens i llevats negres (que viuen a les roques). Les noves addicions inclouen el gènere Mycosphaerella altres animals incloent espècies capaces de colonitzar els cabells humans com és Piedraia hortae.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA