dcsimg

Kyphometopa medipa ( Norwegian )

provided by wikipedia NO

Kyphometopa medipa er en art av slekten Kyphometopa som er en av de mange slektene av krepsdyr i Stenothoidae-familien, som i sin tur er plassert direkte (Incertae sedis) i den relativt store og artsrike underordenen Gammaridea av tanglopper.[1] Gruppen består av bentiske bunndyr med relativt sett stor bevegelsesradius og små øyne, sammenliknet med de planktonisk frittsvevende og mer storøyde Hyperiidea-artene.

Gruppens arter har en utpreget sørlig utbredelse, med mange konsentrert om Sørishavet.[2]

Gruppens taksonomi

Gruppen har, i likhet med hele Gammaridea-ordenen, gjennomgått en betydelig revisjon av sin systematiske plassering og sammensetning. Taksonomien til krepsdyrene er generelt komplisert og usikker. En moderne oppdatering av systematikken gis nedenfor med basis i 2013-revisjonen og oppdatert ifølge arbeidet som gjøres i WoRMS-databasen.[3]

Referanser

  1. ^ J.L. Barnard og G.S. Karaman, «The families and genera of marine gammaridean Amphipoda (except marine gammaroids)», Part 2. Rec. Australian Museum, tilleggsnummer 13(2), 1991, side 419–866.
  2. ^ T. Krapp-Schickel, «On Austral-Antarctic Stenothoids (Amphipoda), part 3: Torometopa, Scaphodactylus and two new genera», i: Crustaceana, 2011, nr 86(7-8), side 829-852.
  3. ^ (en) Kyphometopa – oversikt og omtale av artene i WORMS-databasen. Besøkt 20. august 2016.

Eksterne lenker

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia forfattere og redaktører
original
visit source
partner site
wikipedia NO

Kyphometopa medipa: Brief Summary ( Norwegian )

provided by wikipedia NO

Kyphometopa medipa er en art av slekten Kyphometopa som er en av de mange slektene av krepsdyr i Stenothoidae-familien, som i sin tur er plassert direkte (Incertae sedis) i den relativt store og artsrike underordenen Gammaridea av tanglopper. Gruppen består av bentiske bunndyr med relativt sett stor bevegelsesradius og små øyne, sammenliknet med de planktonisk frittsvevende og mer storøyde Hyperiidea-artene.

Gruppens arter har en utpreget sørlig utbredelse, med mange konsentrert om Sørishavet.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia forfattere og redaktører
original
visit source
partner site
wikipedia NO