dcsimg
Image of Lesser swine-cress
Creatures » » Plants » » Dicotyledons » » Crucifers »

Lesser Swine Cress

Lepidium didymum L.

Karvavariksenkrassi ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Karvavariksenkrassi (Coronopus didymus, syn. Lepidium didymum) on yksivuotinen pahanhajuinen karvainen ristikukkaiskasvi. Sen alkuperäisaluetta ei tiedetä varmasti (mahdollisesti Etelä-Amerikka).[1] Se kasvaa kuitenkin Euroopassa laajalti rikkakasvina.

Karvavariksenkrassi on kasvutavaltaan samanlainen kuin toinen suvun laji kaljuvariksenkrassi (Coronopus squamatus). Karvavariksenkrassi on monivartinen, varret ovat rentoja, haarovia ja karvaisia. Lehdet ovat liuskaisia ja edelleen parihalkoisia. Kukissa on aivan mitättömän pienet, valkoiset tai kellertävät terälehdet. Lidut ovat munuaismaisen muotoisia, 2–3 millimetrin kokoisia, kaksiosaisia, kurttupintaisia.[1][2]

Lähteet

  1. a b Hämet-Ahti, Leena, Suominen, Juha, Ulvinen, Tauno & Uotila, Pertti (toim.): Retkeilykasvio, 4. uudistettu painos. Helsinki: Luonnontieteellinen keskusmuseo, Kasvimuseo, 1998. ISBN 951-45-8167-9.
  2. Mossberg, B. & Stenberg, L.: Suuri Pohjolan kasvio, 2. painos, s. 234. Suomentanut Vuokko, S. & Väre, H. Helsinki: Tammi, 2005. ISBN 951-31-2924-1.

Aiheesta muualla

Tämä kasveihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI

Karvavariksenkrassi: Brief Summary ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Karvavariksenkrassi (Coronopus didymus, syn. Lepidium didymum) on yksivuotinen pahanhajuinen karvainen ristikukkaiskasvi. Sen alkuperäisaluetta ei tiedetä varmasti (mahdollisesti Etelä-Amerikka). Se kasvaa kuitenkin Euroopassa laajalti rikkakasvina.

Karvavariksenkrassi on kasvutavaltaan samanlainen kuin toinen suvun laji kaljuvariksenkrassi (Coronopus squamatus). Karvavariksenkrassi on monivartinen, varret ovat rentoja, haarovia ja karvaisia. Lehdet ovat liuskaisia ja edelleen parihalkoisia. Kukissa on aivan mitättömän pienet, valkoiset tai kellertävät terälehdet. Lidut ovat munuaismaisen muotoisia, 2–3 millimetrin kokoisia, kaksiosaisia, kurttupintaisia.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI