dcsimg
Image of French groundsel
Creatures » » Plants » » Dicotyledons » » Composite Family »

French Groundsel

Senecio gallicus Chaix

Senecio gallicus ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

Senecio gallicus és una planta anual del gènere Senecio i un membre de la família Asteraceae és també una de les espècies que colonitza en hàbitats aïllats on les condicions ambientals podrien qualificar com difícil - estesa al sud de França i la península Ibèrica en els deserts i matollars xeròfils, en estepes i planes costaneres seques salades. S. gallicus juga un paper preponderant en la conformació dels patrons de l'estructura genètica mitjançant la presentació dels models d'associacions històriques entre la població en lloc dels patrons de flux gènic.[4] S'han recol·lectat individus de Senecio gallicus d'altituds de 15 m[5] i 1.400 m[1] sobre el nivell de la mar. És nativa de la regió paleàrtica (Alboran, Formentera, Illa d'Eivissa, Itàlia, França, Mònaco, Marroc, Portugal, Espanya). S'ha naturalitzat a Israel, Sicília, Bèlgica i Suècia[2]

S. gallicus ha tingut descripció més filogenètica, ja que és una espècie excepcional entre halotips amb una estructura coneguda filogeografia intraespecífica que també és específic de l'espècie.[6] Les comparacions de la variació d'al·lozims i dels cloroplast en aquesta espècie indiquen que persistí en refugis costaners durant els períodes glacials del Plistocè.[4]

L'espècie amenaçada Senecio alboranicus, sovint considerada una subespècie de S. gallicus, és endèmica i en perill crític d'extinció a l'illa d'Alborán per l'UICN. Alborán és un illot de 7,1 hectàrees[7] i el 600 per 265 de l'extrusió volcànic situat a 48 km del port d'Adra, Província d'Almeria, a la costa espanyola i 39 km de la Melilla, a la costa d'Àfrica[5][7] S. alboranicus és una de les 26 plantes (20 plantes vasculars i 6 líquens) citats que han habitat l'illa, tot i que, no tots al mateix temps.[8]

Típica del tenaç gènere Senecio, l'arbust S. alboranicus colonitza àrees pertorbades i estabilitzada com ho fa en viu, on hi ha una acumulació de cendres volcàniques i sorra carregada de shell, històricament pertorbat per esdeveniments naturals i les activitats humanes.[7] També és típic, aquesta espècie produeix tres generacions de plantes cada any i no és competitiu, la generació intermèdia de les accions de S. alboranicus la seva part de l'illa amb Lavatera mauritanica i Anacyclus alboranensis. Atípica del gènere, aquesta espècie és una halòfila, que creix en sòls amb una alta concentració de sal.[9]

S. alboranicus creix en altituds entre 0 m 15 m.[5] La limitada mida de l'illa i la raresa de l'hàbitat fan de S. alboranicus particularment vulnerable als canvis ambientals. Les condicions climàtiques (quantitat i distribució de pluja, la salinitat del sòl, etc.) i les activitats humanes[7] (quan el far tenia farer)[5] hi ha hagut grans fluctuacions en el nombre de persones cada any. Aquestes fluctuacions afecten no només el nombre de plantes individuals, sinó també la seva mida i el nombre de flors. El declivi d'aquesta espècie podria ser causada per alteracions generades per la presència humana (ocupació militar, ambients artificials, etc.), a més d'esdeveniments com els canvis naturals o amenaces biòtiques (competència, parasitisme, malalties, etc.),[7] les alteracions que probablement no és coincidència descriure moltes de les condicions que es van produir a partir de l'assignació d'aquests anys.[9]

L'illa d'Alborán és una àrea protegida,[5] un parc marí i un important àrea ecològica de la Mediterrània i està especialment protegida per la Convenció de Barcelona.[10] S. alboranicus està inclosa en l'Apèndix I[11] de la Convenció de Berna.[7] Cal un permís del Ministeri de Defensa per visitar S. alboranicus a la seva illa.[5]

Referències

  1. 1,0 1,1 Aluka. «Senecio gallicus Chaix [COMPOSITAE]». African Plants. Ithaka Harbors, Inc. DOI: 10.5555/AL.AP.COMPILATION.PLANT-NAME-SPECIES.SENECIO.GALLICUS.
  2. 2,0 2,1 Botanic Garden and Botanical Museum Berlin-Dahlem. «Details for: Senecio gallicus». Euro+Med PlantBase. Freie Universität Berlin.
  3. «Senecio gallicus Chaix. record n° 98633». African plants database. South African National Biodiversity Institute, the Conservatoire et Jardin botaniques de la Ville de Genève and Tela Botanica..
  4. 4,0 4,1 Thompson, John D «Population differentiation in Mediterranean plants: insights into colonization history and the evolution and conservation of endemic species». Heredity, 82, 3, març 1999, pàg. 229–236. DOI: 10.1038/sj.hdy.6885040.
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 5,5 «Alborán Natural Area». Natural Parks - Almeria Province. Andalucia Com SL.
  6. Comes, Hans Peter; Richard J. Abbott «[1943%3AMPRALS2.0.CO%3B2 MOLECULAR PHYLOGEOGRAPHY, RETICULATION, AND LINEAGE SORTING IN MEDITERRANEAN SENECIO SECT. SENECIO (ASTERACEAE)]». Evolution, 55, 10, octubre 2001, pàg. 1943–1962. DOI: 10.1554/0014-3820(2001)055[1943:MPRALS]2.0.CO;2. ISSN: 0014-3820. PMID: 11761056.
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 7,5 Moreno Saiz, J.C. «Senecio alboranicus – Critically Endangered». 2007 IUCN Red List of Threatened Species, 2006.
  8. Juan F. Mota; M.Encarna Merlo; Ana J. Sola; M.Luisa Jiménez-Sánchez et Joaquín Valero. «Diapositiva 1» (Noia 64 mimetypes pdf.pngPDF) (en castellà). Gijón City Council.
  9. 9,0 9,1 Juan F. Mota, Antonio Mendoza, Juan A. Garrido-Becerra, Fabián Martínez-Hernández, Ana J. Sola, Joaquín Valero, M. Luisa Jiménez-Sánchez. Capitulo VIII Tapiz viviente: La vegetación terrestre (PDF) (en castellà). ISBN 84-96329-92-5.
  10. Barcelona Convention. «Council Regulation (EC) No 338/97». Official Journal L 061 p. P. 0001–0069, 03-03-1997.
  11. Council of Europe. «APPENDIX I / ANNEXE I». Convention on the Conservation of European Wildlife and Natural Habitats, 01-03-2002.

Enllaços externs

En altres projectes de Wikimedia:
Commons
Commons Modifica l'enllaç a Wikidata
Viquiespècies
Viquiespècies
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA

Senecio gallicus: Brief Summary ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

Senecio gallicus és una planta anual del gènere Senecio i un membre de la família Asteraceae és també una de les espècies que colonitza en hàbitats aïllats on les condicions ambientals podrien qualificar com difícil - estesa al sud de França i la península Ibèrica en els deserts i matollars xeròfils, en estepes i planes costaneres seques salades. S. gallicus juga un paper preponderant en la conformació dels patrons de l'estructura genètica mitjançant la presentació dels models d'associacions històriques entre la població en lloc dels patrons de flux gènic. S'han recol·lectat individus de Senecio gallicus d'altituds de 15 m i 1.400 m sobre el nivell de la mar. És nativa de la regió paleàrtica (Alboran, Formentera, Illa d'Eivissa, Itàlia, França, Mònaco, Marroc, Portugal, Espanya). S'ha naturalitzat a Israel, Sicília, Bèlgica i Suècia

S. gallicus ha tingut descripció més filogenètica, ja que és una espècie excepcional entre halotips amb una estructura coneguda filogeografia intraespecífica que també és específic de l'espècie. Les comparacions de la variació d'al·lozims i dels cloroplast en aquesta espècie indiquen que persistí en refugis costaners durant els períodes glacials del Plistocè.

L'espècie amenaçada Senecio alboranicus, sovint considerada una subespècie de S. gallicus, és endèmica i en perill crític d'extinció a l'illa d'Alborán per l'UICN. Alborán és un illot de 7,1 hectàrees i el 600 per 265 de l'extrusió volcànic situat a 48 km del port d'Adra, Província d'Almeria, a la costa espanyola i 39 km de la Melilla, a la costa d'Àfrica S. alboranicus és una de les 26 plantes (20 plantes vasculars i 6 líquens) citats que han habitat l'illa, tot i que, no tots al mateix temps.

Típica del tenaç gènere Senecio, l'arbust S. alboranicus colonitza àrees pertorbades i estabilitzada com ho fa en viu, on hi ha una acumulació de cendres volcàniques i sorra carregada de shell, històricament pertorbat per esdeveniments naturals i les activitats humanes. També és típic, aquesta espècie produeix tres generacions de plantes cada any i no és competitiu, la generació intermèdia de les accions de S. alboranicus la seva part de l'illa amb Lavatera mauritanica i Anacyclus alboranensis. Atípica del gènere, aquesta espècie és una halòfila, que creix en sòls amb una alta concentració de sal.

S. alboranicus creix en altituds entre 0 m 15 m. La limitada mida de l'illa i la raresa de l'hàbitat fan de S. alboranicus particularment vulnerable als canvis ambientals. Les condicions climàtiques (quantitat i distribució de pluja, la salinitat del sòl, etc.) i les activitats humanes (quan el far tenia farer) hi ha hagut grans fluctuacions en el nombre de persones cada any. Aquestes fluctuacions afecten no només el nombre de plantes individuals, sinó també la seva mida i el nombre de flors. El declivi d'aquesta espècie podria ser causada per alteracions generades per la presència humana (ocupació militar, ambients artificials, etc.), a més d'esdeveniments com els canvis naturals o amenaces biòtiques (competència, parasitisme, malalties, etc.), les alteracions que probablement no és coincidència descriure moltes de les condicions que es van produir a partir de l'assignació d'aquests anys.

L'illa d'Alborán és una àrea protegida, un parc marí i un important àrea ecològica de la Mediterrània i està especialment protegida per la Convenció de Barcelona. S. alboranicus està inclosa en l'Apèndix I de la Convenció de Berna. Cal un permís del Ministeri de Defensa per visitar S. alboranicus a la seva illa.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA

Senecio gallicus ( German )

provided by wikipedia DE

Senecio gallicus ist eine Pflanzenart aus der Gattung Greiskräuter (Senecio) in der Familie der Korbblütler (Asteraceae).[1]

Merkmale

Senecio gallicus ist ein einjähriger Schaft-Therophyt, der Wuchshöhen von 10 bis 40 Zentimeter erreicht. Die Blätter sind elliptisch bis länglich, mehr oder weniger dick und breit gezähnt bis fiederspaltig. Die oberen Blätter sind einfach oder zweifach fiederteilig, ihre Abschnitte sind länglich-lineal, dicht stehend, meist gezähnt und abstehend. Es sind 0 bis 3 äußere und 13 bis 21 innere Hüllblätter vorhanden.[1]

Die Blütezeit reicht von März bis Mai.[1]

Die Chromosomenzahl beträgt 2n = 20.[2]

Vorkommen

Senecio gallicus kommt im westlichen Mittelmeerraum vor.[1] Das Verbreitungsgebiet umfasst Marokko, Portugal, Spanien, Frankreich, Italien und die Balearen.[3]

Belege

  1. a b c d Ralf Jahn, Peter Schönfelder: Exkursionsflora für Kreta. Mit Beiträgen von Alfred Mayer und Martin Scheuerer. Eugen Ulmer, Stuttgart (Hohenheim) 1995, ISBN 3-8001-3478-0, S. 318.
  2. Tropicos. [1]
  3. Werner Greuter (2006+): Compositae (pro parte majore). – In: W. Greuter & E. von Raab-Straube (ed.): Compositae. Euro+Med Plantbase - the information resource for Euro-Mediterranean plant diversity. Datenblatt Senecio gallicus In: Euro+Med Plantbase - the information resource for Euro-Mediterranean plant diversity.

Weblinks

 src=
– Sammlung von Bildern, Videos und Audiodateien
 title=
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autoren und Herausgeber von Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia DE

Senecio gallicus: Brief Summary ( German )

provided by wikipedia DE

Senecio gallicus ist eine Pflanzenart aus der Gattung Greiskräuter (Senecio) in der Familie der Korbblütler (Asteraceae).

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autoren und Herausgeber von Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia DE

Senecio gallicus

provided by wikipedia EN

Senecio gallicus, an annual plant of the genus Senecio and family Asteraceae, is a species that colonizes isolated habitats with difficult environmental conditions. It is widespread across southern France and the Iberian Peninsula in deserts and xeric shrublands, on steppes and salty dry coastal plains. S. gallicus is playing a predominant role in shaping patterns of genetic structure by presenting models of historical associations among population rather than patterns of ongoing gene flow.[3]

Common names

Description

Senecio gallicus has had more phylogenetic description because it is an exceptional species among halotypes with a known intraspecific phylogeographic structure which is also species specific.[5] Comparisons of allozyme and chloroplast variation in this species indicate that it persisted in Pleistocene coastal refugia during glaciation periods.[3]

The Endangered One
Senecio alboranicus, or azuzón de Alborán, is reported to be endemic to and critically endangered on Isla de Alborán by ICUN. Alborán is 7.1 hectares[6] and 600 metres (660 yd) by 265 metres (290 yd) of volcanic extrusion situated 48 kilometres (30 mi) from the port of Adra, Almería on the Spanish coast and 39 kilometres (24 mi) from the Melilla on the African coast[7] (previously Morocco).[6] S. alboranicus is one of the 26 plants, 20 vascular plants and 6 lichen cited as having inhabited the island, although, not all at the same time.[8]
Range of S. alboranicus on 7.1 hectares
Typical of the tenacious genus Senecio, the small shrub Azuzón de Alborán colonizes areas that could be described as disturbed and unstabilized as it does live where there is an accumulation of volcanic ashes and shell laden sand, historically perturbed by natural events and human activities.[6] Also typical, this species produces three generations of plants each year and is non-competitive; the middle generation of S. alboranicus shares its part of the island with Lavatera mauritanica and Anacyclus alboranensis. Atypical of the genus, this species is a halophile, growing in soils with a known high concentration of salt.[9]
Azuzón de Alborán can be found growing at altitudes between 0 metres (0 ft) and 15 metres (49 ft).[7] The restricted size of the island and the rarity of the habitat make azuzón de Alborán particularly vulnerable to changes. Climatic conditions (quantity and distribution of rain, soil salinity, etc.) and human activities[6] (the lighthouse was once staffed);[7] there have been large fluctuations in the numbers of individuals each year. These fluctuations affect not only the number of individual plants but also their size and the number of flowers. The decline of this species could be caused by alterations generated by human presence (military occupancy, artificial environments, etc.) in addition to events like natural changes or biotic threats (competition, parasitism, diseases, etc.),[6] alterations which probably not coincidentally describe many of the conditions that occurred from the mapping those years.[9]
Isla de Alborán is a protected area,[7] a marine park and an important ecological area for the Mediterranean and is especially protected by the Barcelona Convention.[10] Azuzón de Alborán is listed in Appendix I[11] of Bern Convention.[6] A permit is needed from the Ministry of Defence to visit Azuzón de Alborán on its island.[7]

Distribution

Specimens of Senecio gallicus have been collected at altitudes of 15 metres (50 ft)[7] and 1,400 metres (4,600 ft)[1] above sea level.

Native
Palearctic:
Southwestern Europe: Alboran, Formentera, Ibiza, Italy, France, Monaco, Morocco, Portugal, Spain
Naturalized and Native
Palearctic:
Western Asia: Israel
Southwestern Europe: Alboran, Formentera, Ibiza, Italy, France, Monaco, Morocco, Portugal, Sicily, Spain
Middle Europe: Belgium
North Europe: Sweden[2]

Others

Synonyms
  • Senecio gallicus Chaix var. calyculatus Emb. & Maire status incertain
  • Senecio gallicus Chaix var. laxiflorus DC. status incertain
  • Senecio gallicus Chaix var. sonchifolius Ball status incertain
Infraspecific names
  • Senecio gallicus Chaix subsp. gallicus
  • Senecio gallicus Chaix var. calyculatus Emb. & Maire
  • Senecio gallicus Chaix var. laxiflorus DC.
  • Senecio gallicus Chaix var. sonchifolius Ball[12]

References

  1. ^ a b Aluka. "Senecio gallicus Chaix [family COMPOSITAE]". African Plants. Ithaka Harbors, Inc. Retrieved 2008-04-22.
  2. ^ a b Botanic Garden & Botanical Museum Berlin-Dahlem. "Details for: Senecio gallicus". Euro+Med PlantBase. Freie Universität Berlin. Retrieved 2008-04-22.
  3. ^ a b Thompson, John D (March 1999). "Population differentiation in Mediterranean plants: insights into colonization history and the evolution and conservation of endemic species". Heredity. 82 (3): 229–236. doi:10.1038/sj.hdy.6885040. PMID 10336696.
  4. ^ BSBI List 2007 (xls). Botanical Society of Britain and Ireland. Archived from the original (xls) on 2015-06-26. Retrieved 2014-10-17.
  5. ^ Comes, Hans Peter; Richard J. Abbott (October 2001). "Molecular Phylogeography, Reticulation, and Lineage Sorting in Mediterranean Senecio Sect. Senecio (Asteraceae)". Evolution. 55 (10): 1943–1962. doi:10.1554/0014-3820(2001)055[1943:MPRALS]2.0.CO;2. ISSN 0014-3820. PMID 11761056.
  6. ^ a b c d e f Moreno Saiz, J.C. (2006). "Senecio alboranicus". IUCN Red List of Threatened Species. 2006: e.T61626A12526844. doi:10.2305/IUCN.UK.2006.RLTS.T61626A12526844.en. Retrieved 16 November 2021.
  7. ^ a b c d e f "Alborán Natural Area". Natural Parks - Almeria Province. Andalucia Com SL. Retrieved 2008-02-29.
  8. ^ Juan F. Mota; M.Encarna Merlo; Ana J. Sola & M.Luisa Jiménez-Sánchez et Joaquín Valero. "Diapositiva 1" (PDF) (in Spanish). Gijón City Council. Retrieved 2008-02-29.
  9. ^ a b Juan F. Mota; Antonio Mendoza; Juan A. Garrido-Becerra; Fabián Martínez-Hernández; Ana J. Sola; Joaquín Valero; M. Luisa Jiménez-Sánchez. Capitulo VIII Tapiz viviente: La vegetación terrestre (PDF) (in Spanish). ISBN 978-84-96329-92-8. Retrieved 2008-02-29.
  10. ^ Barcelona Convention (1997-03-03). "Council Regulation (EC) No 338/97". Official Journal L 061. pp. 0001–0069. Retrieved 2008-02-29.
  11. ^ Council of Europe (2002-03-01). "APPENDIX I / ANNEXE I". Convention on the Conservation of European Wildlife and Natural Habitats. Retrieved 2008-02-29.
  12. ^ "Senecio gallicus Chaix. record n° 98633". African plants database. South African National Biodiversity Institute, the Conservatoire et Jardin botaniques de la Ville de Genève and Tela Botanica. Retrieved 2008-04-22.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia authors and editors
original
visit source
partner site
wikipedia EN

Senecio gallicus: Brief Summary

provided by wikipedia EN

Senecio gallicus, an annual plant of the genus Senecio and family Asteraceae, is a species that colonizes isolated habitats with difficult environmental conditions. It is widespread across southern France and the Iberian Peninsula in deserts and xeric shrublands, on steppes and salty dry coastal plains. S. gallicus is playing a predominant role in shaping patterns of genetic structure by presenting models of historical associations among population rather than patterns of ongoing gene flow.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia authors and editors
original
visit source
partner site
wikipedia EN

Senecio gallicus ( Spanish; Castilian )

provided by wikipedia ES

Senecio gallicus, llamado comúnmente arnica falsa o ajenjo, entre otros, es una especie herbácea de la familia de las asteráceas.

Descripción

Planta anual de hasta 40 cm de altura, generalmente ramificada desde la base. Sus hojas más bien gruesas, son pinnatodivididas, con segmentos lineares-oblongos, enteros o pinnadolobulados; las basales, pecioladas; el resto, sentadas, abrazadoras, con orejuelas dentadas o dislaceradas. La inflorescencia es prácticamente corimbosa; está formada por unos pocos capítulos de 15-22 mm de diámetro, adornados cada uno por unas 13 lígulas amarillas. Los frutos miden entre 2 y 2,5 mm y presentan unas costillas pelosas. Florece en primavera.[1]

Distribución y hábitat

En toda la península ibérica. En terrenos arenosos y pedregosos.

Taxonomía

Senecio gallicus fue descrita por Dominique Villars in Chaix y publicado en Histoire des Plantes de Dauphiné 1: 371. 1786.[2]

Etimología

Ver: Senecio

gallicus: epíteto latíno que significa "de Francia".[3]

Sinonimia

Nombres vernáculos

Castellano: ajenjo, amarrollo, árnica, árnica falsa, cachapedo, cazapeto, chirones, flor de Santiago, matafuerte, motarco, rabo de gato, senecio.[4]

Referencias

  1. Penas, A.; Diez J., Llamas F., Rodríguez M. (1991). Plantas Silvestres de Castilla y León. Valladolid:Ámbito. ISBN 84-86770-40-8. La referencia utiliza el parámetro obsoleto |coautores= (ayuda)
  2. «Senecio gallicus». Tropicos.org. Missouri Botanical Garden. Consultado el 20 de abril de 2014.
  3. En Epítetos Botánicos
  4. a b Senecio gallicus en Anthos, RJB (requiere búsqueda interna)
  5. Senecio gallicus en The Plant List>
 title=
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autores y editores de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia ES

Senecio gallicus: Brief Summary ( Spanish; Castilian )

provided by wikipedia ES

Senecio gallicus, llamado comúnmente arnica falsa o ajenjo, entre otros, es una especie herbácea de la familia de las asteráceas.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autores y editores de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia ES

Senecio alboranicus ( French )

provided by wikipedia FR

Senecio alboranicus est une espèce végétale de la famille des Asteraceae. Cette plante est endémique de l'île d'Alborán et en danger critique d'extinction.

 src=
Aire de répartition de Senecio alboranicus

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Auteurs et éditeurs de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia FR

Senecio gallicus ( Indonesian )

provided by wikipedia ID

Senecio gallicus adalah spesies tumbuhan yang tergolong ke dalam famili Asteraceae. Spesies ini juga merupakan bagian dari ordo Asterales. Spesies Senecio gallicus sendiri merupakan bagian dari genus Senecio.[1] Nama ilmiah dari spesies ini pertama kali diterbitkan oleh Vill..

Referensi

  1. ^ "Senecio". The Plant List. Diakses tanggal 23 April 2015.



 src= Artikel bertopik tumbuhan ini adalah sebuah rintisan. Anda dapat membantu Wikipedia dengan mengembangkannya.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Penulis dan editor Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia ID

Senecio gallicus: Brief Summary ( Indonesian )

provided by wikipedia ID

Senecio gallicus adalah spesies tumbuhan yang tergolong ke dalam famili Asteraceae. Spesies ini juga merupakan bagian dari ordo Asterales. Spesies Senecio gallicus sendiri merupakan bagian dari genus Senecio. Nama ilmiah dari spesies ini pertama kali diterbitkan oleh Vill..

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Penulis dan editor Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia ID

Senecio gallicus ( Portuguese )

provided by wikipedia PT

Senecio gallicus é uma espécie de planta com flor pertencente à família Asteraceae.

A autoridade científica da espécie é Vill., tendo sido publicada em Chaix, Pl. Vapinc.: 67. 1785.[1]

Portugal

Trata-se de uma espécie presente no território português, nomeadamente em Portugal Continental.

Em termos de naturalidade é nativa da região atrás indicada.

Protecção

Não se encontra protegida por legislação portuguesa ou da Comunidade Europeia.

Referências

  1. Tropicos.org. Missouri Botanical Garden. 7 de Outubro de 2014 http://www.tropicos.org/Name/2701256>

Bibliografia

 title=
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autores e editores de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia PT

Senecio gallicus: Brief Summary ( Portuguese )

provided by wikipedia PT

Senecio gallicus é uma espécie de planta com flor pertencente à família Asteraceae.

A autoridade científica da espécie é Vill., tendo sido publicada em Chaix, Pl. Vapinc.: 67. 1785.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autores e editores de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia PT

Senecio gallicus ( Vietnamese )

provided by wikipedia VI

Senecio gallicus là một loài thực vật có hoa trong họ Cúc. Loài này được Vill. miêu tả khoa học đầu tiên năm 1785.[1]

Chú thích

  1. ^ The Plant List (2010). Senecio gallicus. Truy cập ngày 4 tháng 6 năm 2013.

Tham khảo

 src= Wikimedia Commons có thư viện hình ảnh và phương tiện truyền tải về Senecio gallicus  src= Wikispecies có thông tin sinh học về Senecio gallicus


Bài viết tông Vi hoàng này vẫn còn sơ khai. Bạn có thể giúp Wikipedia bằng cách mở rộng nội dung để bài được hoàn chỉnh hơn.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia tác giả và biên tập viên
original
visit source
partner site
wikipedia VI

Senecio gallicus: Brief Summary ( Vietnamese )

provided by wikipedia VI

Senecio gallicus là một loài thực vật có hoa trong họ Cúc. Loài này được Vill. miêu tả khoa học đầu tiên năm 1785.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia tác giả và biên tập viên
original
visit source
partner site
wikipedia VI