dcsimg

Viola scorpiuroides ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Viola scorpiuroides on monivuotinen orvokkilaji.[1] Se on 10-30 senttimetrin korkuinen.[1]

Viola scorpiuroides kukkii tammikuusta huhtikuun alkuun.[1] Toisen lähteen mukaan maaliskuusta huhtikuuhun.[2] Kukat ovat väriltään keltaisia, enintään senttimetrin kokoisia, ja niissä on kaksi mustaa pistettä kussakin kukassa.[1]

Viola scorpiuroides kasvaa kivikkoisilla paikoilla meren läheisyydessä.[1] Kasvi on alun perin kotoisin Pohjois-Afrikasta.[1] Nykyisin kasvia tavataan Pohjois-Afrikan lisäksi Kreikalle kuuluvilla Antikytheran, Kytheran ja Kreetan saarilla, jotka sijaitsevat Välimeressä.[2] Kreetalla kasvia tavataan saaren itä- ja länsiosassa, mutta ei keskiosassa.[1]

Kasvi on suojeltu Kreikan presidentin asetuksella (67/1981). Lisäksi kasvi on luokiteltu harvinaiseksi Kreikan harvinaisten ja uhattujen kasvien punaisessa kirjassa (1995).[2]

Lähteet

  1. a b c d e f g h Papiomitoglou, Vangelis (engl. käännös Pittinger, Jill): Wild flowers of Crete, s. 151. Mediterraneo Editions, 2006. ISBN 960-8227-77-1. (englanniksi)
  2. a b c Viola scorpiuroides Coss. 2008. “Virtual Botanical Museum of Crete” – MEDITERRANEAN AGRONOMIC INSTITUTE OF CHANIA (MAICh). Viitattu 12.5.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI

Viola scorpiuroides: Brief Summary ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Viola scorpiuroides on monivuotinen orvokkilaji. Se on 10-30 senttimetrin korkuinen.

Viola scorpiuroides kukkii tammikuusta huhtikuun alkuun. Toisen lähteen mukaan maaliskuusta huhtikuuhun. Kukat ovat väriltään keltaisia, enintään senttimetrin kokoisia, ja niissä on kaksi mustaa pistettä kussakin kukassa.

Viola scorpiuroides kasvaa kivikkoisilla paikoilla meren läheisyydessä. Kasvi on alun perin kotoisin Pohjois-Afrikasta. Nykyisin kasvia tavataan Pohjois-Afrikan lisäksi Kreikalle kuuluvilla Antikytheran, Kytheran ja Kreetan saarilla, jotka sijaitsevat Välimeressä. Kreetalla kasvia tavataan saaren itä- ja länsiosassa, mutta ei keskiosassa.

Kasvi on suojeltu Kreikan presidentin asetuksella (67/1981). Lisäksi kasvi on luokiteltu harvinaiseksi Kreikan harvinaisten ja uhattujen kasvien punaisessa kirjassa (1995).

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI